Do tej pory nasze obiady dostępne były tylko w lokalu “Wawelskie Bistro” na ul . Bernardyńskiej 3. Jednak wszystko się zmienia a więc zmieniamy się i my! Już od miesiąca możecie zamawiać nasze”menu dnia”, które dostępne jest na portalu pyszne.pl. Codziennie inny zestaw, świeże dodatki oraz zdrowe surówki. Dodatkowo w menu stałym znajdziecie domowe burgery, maczankę po krakowsku, pieczone żeberka naszego szefa kuchni i smaczne sałatki.
Menu dnia – zupy 5 zł ( codziennie dostępna 1 wybrana zupa)
- Barszcz z botwinką
- Krem z dyni
- Krem z pieczonej papryki
- Rosół z naleśnikiem
- Krem z białych szparagów
- Krem z zielonych szparagów
- Zupa grysikowa
- Barszcz czerwony z fasolą
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym lub grzankami
- Krem z groszku zielonego z grzankami
- Krem z porów z kluseczkami
- Krem z selera z makaronem
- Krem ziemniaczano porowy z grzankami
- Krem cebulowy z grzankami
- Barszcz czerwony zabielany z jajkiem lub ziemniakami
- Barszcz czerwony
- Krem pomidorowy z grzankami
- Krem kalafiorowo-brokułowy
- Krem brokułowy
- Krem szpinakowy z ryżem
- Żurek zabielany z kiełbasą i jajkiem
- Zupa warzywna z makaronem
- Zupa pomidorowa z makaronem
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Zupa krem z cukinii
- Zupa jarzynowa z makaronem
- Zupa ogórkowa z ryżem
- Zupa krem z białej cebuli z groszkiem ptysiowym
- Rosół z makaronem, gotowaną marchewką i natką pietruszki
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym
- Grzybowa z łazankami
- Zupa ziemniaczana
- Koperkowa z ryżem
- Zupa grochowa
- Krem z marchwi
- Krem z selera z makaronem
Menu dnia- dania mięsne 14 zł ( codziennie dostępne 1 wybrane danie mięsne )
- Gulasz drobiowy
- Gulasz z indyka z warzywami
- Zraz w sosie myśliwskim
- Schab w sosie pieczarkowym
- Filet z indyka pieczony w sosie własnym
- Filet z kurczaka gotowany z bukietem jarzyn
- Filet z kurczaka w sosie paprykowym
- Filet z kurczaka w sosie z suszonymi pomidorami
- Filet z kurczaka w śmietanowym sosie pesto
- Filet z kurczaka w sosie curry
- Filet drobiowy panierowany
- Dorsz z pieca
- Miruna gotowana na parze
- Tilapia w cieście z sosem szczypiorkowym
- Rolada z morszczuka z batatami i sosem kaparowym
- Sznycel z indyka w sosie ziołowym
- Sznycel wieprzowy mielony
- Tagliatelle z owocami morza
- Schab saute w sosie pieczeniowym
- Schab w sosie z zielonym pieprzem
- Schab z suszonymi pomidorami
- Schab w sosie śliwkowym
- Bitki wołowe
- Spaghetti z wędzonym łososiem
- Stek z warzywami z patelni
- Karczek pieczony w ziołach w sosie własnym
- Karczek pieczony w sosie pieczeniowym
- Filet z kurczaka grillowany z sosem paprykowym
- Grillowana pierś z kurczaka
- Filet z kurczaka gotowany w warzywach
- Szynka wieprzowa w sosie szczypiorkowym
- De volaile z serem
- De volaile z masłem
- Schab saute w sosie porowym
- Indyk pieczony w sosie serowym;
- Brizol wieprzowy z cebulką
- Brizol wieprzowy z pieczarkami
- Schab pieczony w sosie własnym
- Schab ze śliwką
- Kotlety mielone
- Rolada z indyka z fetą i suszonymi pomidorami
- Filet z indyka gotowany na parze w sosie ziołowym
- Kotlet schabowy panierowany
- Szynka pieczona z sosem chrzanowym
- Szynka pieczona w sosie pieprzowym
- Pstrąg saute
- Medalion z indyka z ananasem i żurawiną
- Kotlet de volaille z serem
- Gulasz wieprzowy posypany świeżą natką pietruszki
- Kurczak saute w sosie pieprzowym
- Żeberka
- Filet z kurczaka zapiekany z serem i brzoskwinią
- Schab wieprzowy zapiekany z ananasem i serem
- Tortilla z kurczakiem i warzywami
- Tortilla z falafelem w zielonym sosie curry
- Tortilla z pulpecikami z kaszy jaglanej z wegańskim majonezem i pastą harissa
- Pieczone udko z kurczaka
- Zraz zawijany w sosie myśliwskim
- Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym
- Panierowana ryba
- Eskalopki z indyka
- Kotlet mielony
- Spaghetti carbonara
- Spaghetti bolognese
- Klopsiki a la „Ikea”
- Lasagna z mięsem z łopatki wieprzowej
- Krokiety mięsne
Menu dnia – dania wegetariańskie 14 zł ( codziennie dostępne 1 wybrane danie wege )
- Makaron penne z pieczoną dynią
- Makaron penne z cebulą, pomidorami, parmezanem i bazylią
- Lasagne warzywna
- Farfalle z pesto rosso
- Tagliatelle z pesto z zielonej pietruszki
- Cukinia faszerowana szpinakiem
- Leczo warzywne
- Penne w sosie pomidorowo – serowym
- Cukinia zapiekana z ryżem i sosem serowo śmietanowym
- Łódki z bakłażana faszerowane warzywami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ze szpinakiem i sosem czosnkowym
- Makaron penne ze szpinakiem
- Papryka faszerowana ryżem i pieczonymi warzywami
- Falafele z sosem gruszkowym i kaszą bulgur
- Pieczeń z fasoli w sosie pieczarkowym z ziemniakami pieczonymi
- Bezglutenowe spaghetti z sosem z soczewicy, marchwi i kaparów z rukolą
- Gulasz curry z selera i marchewki z kaszą gryczaną
- Gulasz z warzyw i ciecierzycy z kaszą kuskus
- Grecka zapiekanka moussaka z bakłażana i soczewicy z sosem beszamelowym
- Moussaka warzywna
- Falafelle w sosie curry z kaszą bulgur
- Farfalle z pieczonymi pomidorami i bazylią z parmezanem
- Placki ziemniaczane z leczo warzywnym
- Naleśniki z serem na słodko
- Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
- Bakłażan faszerowany grillowanymi warzywami
- Grillowane plastry bakłażana i cukinii w sosie z pieczonych warzyw
- Makaron Tagliatelle z pieczarkami i śmietaną i świeżą natką pietruszki
- Tagliatelle z pomidorami i pesto
- Kasza gryczana z kolorowymi, pieczonymi warzywami
- Pierogi ruskie polane cebulką
- Makaron penne z sosem pomidorowym, rukolą i parmezanem
- Wegetariańska lasagne z cukinią i szpinakiem
- Kopytka z sosem grzybowym
- Krokiety z farszem ruskim
- Spaghetti z sosem z pieczonego bakłażana, rukolą i czerwoną cebulą
- Filet rybny panierowany z sosem tatarskim
- Roladka z cukinii z puree z brokuła z sosem chilii
- Panierowane brokuły z kaszą jaglaną i dipem pieprzowym
- Cannelloni z warzywnym farszem pod bechamelem
- Ryż z jabłkami
- Kasza gryczana z twarożkiem, cebulą i pieczoną papryką
- Naleśniki z jabłkami i sosem cynamonowym
- Warzywa z patelni z ryżem curry
- Pierogi z owocami – sezonowo, truskawki, jagody
- Tortilla chili con carne
- Tortilla z pieczoną wieprzowiną, piklami, kapustą pekińską i dresingiem miodowo- musztardowym
- Tortilla z panierowanymi polędwiczkami drobiowymi, świeżymi warzywami i sosem tatarskim
Menu stałe
- BURGER KLASYCZNY: Bułka z Piekarni Mojego Taty, wołowina 200 g, sałata rzymska, ogórek konserwowy, czerwona cebula, jalapenio, sos barbeque, musztarda, ketchup –26 zł
- BURGER z OSCYPKIEM: Ciemna bułka z Piekarni Mojego Taty, mięso drobiowe 200 g (gęś, kaczka, kurczak), oscypek, chutney z jabłek, sałata masłowa, biała cebula, świeży pomidor, świeży ogórek, sos barbeque – 25 zł
- BURGER z BOCZKIEM : Bułka z „ Piekarni u Zgudy” , mięso wieprzowe 200 g, rukolą, grillowany boczek, pikantna papryczka, sos czosnkowy, ketchup 23 zł
- MACZANKA PO KRAKOWSKU: bułka pszenna, karkówka pieczona 150 g, podsmażona biała cebula, pieczarki saute, kiszony ogórek, plastry pieczonego boczku, pieczarki saute, sos pieczeniowy – 20 zł
- PIECZONE ŻEBERKA 60 CM : Żeberka 2 x 30 cm, podawane w sosie musztardowo – miodowym, talarki ziemniaczane 200 g – 37 zł
- STROGONOW: Domowy Strogonow 500 ml ( mięso wołowe, ogórki konserwowe, pieczarki, śmietana), bułka pszenna – 26 zł
- SAŁATKA GRECKA – ogórek, czerwona cebula, pomidor, oliwki, ser feta 150 g – 7 zł
- SAŁATKA WIOSENNA: mix świeżych sałat, kiełki oraz prażone migdały 100 g – 7 zł
- SAŁATKA CAPRESE na rukoli : pomidor, mozzarella, bazylia, rukola 150 g – 7 zł
- Gołąbki z ryżem i mięsem wieprzowym – 2 szt. / 18 zł
- Gołąbki z pieczoną karkówką i wędzonym boczkiem 2szt. /18 zł
- Gołąbki z mięsem z gęsi i suszoną żurawiną 2 szt. / 18 zł
- Gołąbki z bakłażanem, cukinią, cebulą i papryką 2 szt. / 18 zł
- Gołąbki z soczewicą, pieczarkami, warzywami i ryżem 2 szt. / 18 zł
- Sos do gołąbków – do wyboru: pomidorowy/ kurkowy/ borowikowy pieczarkowy/pomidorowy 5 zł/ 200 ml
- Placki ziemniaczane a’la maczanka – 2 szt. placków ziemniaczanych, karkówka ( 5 plastrów ), cebula , pieczarki , ogórki, tarty ser – 20 zł
Dodatki i surówki ( codziennie dostępna 1 wybrana surówka i jeden wybrany dodatek)
- NACHOSY z pastą guacamole 30 g – 2 zł
- NACHOSY z sosem serowym 30 g – 2 zł
- ROZETKI ZIEMNIACZANE 200g – 5 zł
- ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE ZE SKÓRKĄ 200g 6 zł
- TALARKI ZIEMNIACZANE 200g – 6 zł
- Frytki 200g – 6 zł
- Placki ziemniaczane – 2 zł
- Ryż jaśminowy – 1 zł
- Kasza gryczana biała 1 zł
- Kasza jaglana 1 zł
- Polenta 1zł
- Zapiekana kasza manna z serem bursztyn 1 zł
- Zacierka 1 zł
- Kasza jęczmienna 1 zł
- Kasza pęczak 1 zł
- Ziemniaki gratin 1 zł
- Ziemniaki zapiekane w ziołach 1 zł
- Ziemniaki pieczone z czosnkiem, rozmarynem i cytryną 1 zł
- Ziemniaku puree 1 zł
- Ziemniaki z wody 1 zł
- Kasza gryczana 1 zł
- Kasza bulglur 1 zł
- Ryż 1 zł
- Ryż curry 1 zł
- Kopytka 1 zł
- Kuskus 1 zł
- Kluski śląskie 1 zł
- Zapiekanka ziemniaczana 1 zł
- Talarki ziemniaczane 1 zł
- Młode ziemniaki z koperkiem 1 zł
- Kapusta młoda zasmażana 2 zł
- Kapusta zasmażana 2 zł
- Buraki zasmażane na ciepło 2 zł
- Buraki z chrzanem 2 zł
- Marchewka ze śmietaną 2 zł
- Buraki – przysmak litewski 2 zł
- Pikantna surówka z ogórka z sezamem 2 zł
- Colesław 2 zł
- Surówka z młodej kapusty 2 zł
- Surówka z pomidora i cebuli z dodatkiem ziół 2 zł
- Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem 2 zł
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 2 zł
- Surówka z czerwonej kapusty i jabłka 2 zł
- Surówka z kapusty kiszonej 2 zł
- Surówka z marchewki podawana na słodko z brzoskwinią 2 zł
- Klasyczna mizeria z koperkiem 2 zł
- Biała kapusta 2 zł
- Marchewka po włosku z pietruszką i czosnkiem 2 zł
- Marchewka na słodko 2 zł
- Mix sałata z sosem vinegret 2 zł
- Surówka ze świeżego szpinaku z czerwoną cebulą, pomidorem koktajlowym i pestkami dyni 2 zł
- Surówka z selera 2 zł
- Surówka z selera z orzechami 2 zł
- Buraczki 2 zł
- Buraczki smażone 2 zł
- Colesław 2 zł
- Sałatka z roszponki z orzechami 2 zł
- Kiszona kapusta 2 zł
- Sałata masłowa z dressingiem jogurtowym 2 zł
- Marchewka z groszkiem na ciepło 2 zł